28 Ekim 2012 Pazar

Kim bu Tolga Tarakçı?

Forvette sıkıntı var diyoruz, takımdaki forvetler 8 haftada toplam 2 gol atabildi diyoruz ama takım kadrosunda bulunan ve Kütahyaspor'la oynadığımız kupa maçı ile Balıkesir maçında yedek kulübesinde oturan yıldız adayı bir forvetimiz var; Tolga Tarakçı..



Tolga hakkında bugüne kadar yapılmış bazı haberleri derledim.

3 Mart 2009 tarihli Zaman Gazetesi:


      Alman futbolunun yetiştirdiği önemli yıldız adaylarından biri olarak gösterilen Tolga Tarakçı, Portekiz'in dünyaca ünlü kulübü Porto ile anlaşmak üzere Portekiz'e gitti. Tolga'yı havalimanında Portolu yöneticiler karşıladı.
      Fenerbahçe'de antrenmana çıkıp beğenilen Tolga Tarakçı, "Beyin ve ruh olarak Porto'da futbol oynamaya hazırım. Fenerbahçe'de antrenmana çıkmam adımın duyulmasını sağladı. Bana bu imkanı sağlayan Sarı - lacivertli yöneticilere teşekkür ediyorum. Hedefim Porto'nun birinci takımında en kısa zamanda forma giymek." dedi.
Genç futbolcuyla birlikte Portekiz'e uçan menajer Uğur Bedir, "Tolga henüz genç. Ancak çok iyi bir altyapısı var. Nuri Şahin'de olduğu gibi kendisinden bir patlama bekliyoruz. Belli bir dönem uyum problemini atlattıktan sonra Porto'da rahatlıkla forma giyeceğine inanıyorum." diye konuştu.
Düzceli bir işçi ailesinin oğlu olarak Mannheim'da dünyaya gelen Tolga Tarakçı, halen SV Waldof Mannheim takımında oynuyor. Tolga gol bölgelerindeki soğukkanlı duruşu ve son vuruşlardaki başarısı ile dikkat çekiyor.
Tolga Tarakçı'yı Almanya Genç Milli Takımı yetkilileri Almanya Milli Takımları'nda oynatmak için gayret sarfediyor.
Genç fuütbolcu, İstanbul'daki Fenerbahçe kampında antrenör Aragones tarafından beğenilmişti. Okul problemi nedeniyle yeniden Almanya'ya gelen Tolga şimdi tamamen futbola konsantre olmak istediğini söyledi.

24 Ocak 2009 tarihli Milliyet Gazetesi:

    Almanya SV Wacdorf Mannheim takımında top oynayan Tolga Tarakçı, Fenerbahçe ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.
     Tolga Tarakçı, doğum yeri Düzce’ye gelerek 18 Temmuz Stadı’nda basın mensuplarına topla gösteride bulunarak Anıtpark’ta basın açıklamasında bulundu.
     3 Yıldır Almanya’da SV Wacdorf Mannheim’da forma giyen Tolga Tarakçı forvet olarak futbol yaşamını sürdürdüğünü belirterek, "Fenerbahçe takımıyla antremanlara çıktım. Yalovaspor ile oynanan bir hazırlık maçında 10 dakika kadar forma giydim. Atılan 4. golde takıma katkım oldu. Takımda Carlos ve Alex’le tanıştım.Çok güzeldi. Fenerbahçe’de oynamak benim küçük yaştan beri hayalim. Ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe’de başarılı olacağıma inanıyorum. Fenerbahçe forması için herşeyi yaparım" diye konuştu.

www. internetspor. com haberi:

Almanya'da en yetenekli isimler arasında gösterilen ve Fenerbahçe'de deneme antrenmanlarına da çıkan Tolga Tarakçı'ya Porto talip oldu. Alman futbolunun yetiştirdiği en yetenekli isimlerden biri olarak gösterilmeye başlanan ve Fenerbahçe'de deneme antrenmanlarına da çıkan Tolga Tarakçı'ya Portekiz ekibi Porto talip oldu. Futbolcunun menajeri Uğur Bedir, "Porto menajeri basında çıkan haberler sonrası bize ulaştı. En kısa zamanda Portekiz'e gitmemizi istiyorlar. Tolga ve babası ile birlikte karar aşamasındayız." dedi. Düzceli bir işçi ailesinin oğlu olarak Almanya'nın Mannheim kentinde doğan ve Almanya 4. Lig ekibi SV Walldorf Mannheim'da oynayan Tolga Tarakçı, Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones tarafından da beğenilmişti. Almanya'daki okulu nedeniyle Fenerbahçe'ye gitmekten son anda vazgeçen Tolga, "Herşey üst üste geldi. Yanlış bir karar vermek istemiyorum. Bu konuda menajerim ve babamla fikir alışverişinde bulunuyoruz." dedi. Öte yandan aynı zamanda SV Walldorf Mannheim'ın ana sponsoru olan Almanya 1. Lig ekibi Hoffenheim'ın başkanı Alman milyarder Dietmar Hopp da Türk futbolcu Tolga'yı istiyor. Tolga'nın Fenerbahçe'de antrenmana çıkıp beğenilmesinin ardından Alman takımı Hoffenheim futbolcunun şuanki takımı Walldorf'u transfer konusunda sıkıştırıyor. 3 Yıldır Almanya'da SV Wacdorf Mannheim'da forma giyen Tolga Tarakçı forvet olarak futbol yaşamını sürdüyor. Tolga Fenerbahçe'nin Yalovaspor ile oynanan bir hazırlık maçında 10 dakika forma giydi.

                                                                                                                                          

     Görüldüğü gibi Tolga hakkında fena yorumlar yapılmamış. Ama Fenerbahçe, Porto,Hoffenheim maceralarının da sonu gelmemiş. Brezilya 2.Liginde oynayarak bir ilke imza atmış bir futbolcu Tolga Tarakçı. Mevcut forvet sıkıntısında değerlendirilmesi gereken en güçlü alternatif olarak görüyorum Tolga'yı. Eğer yedek kulübesinde oturabiliyosa sakatlığı da yok demektir. Umarım yeni gelen teknik direktör Tolga'yı es geçmez.





 

1 yorum: