20 Aralık 2010 Pazartesi

Gençler(!)birliği



Eskiden bir kimliği vardı Gençler'in, gençtiler; çoğu dinamik, isim yapmamış, patlamaya hazır ve çoklukla ikinci senesinden sonra şımaran oyunculardan kuruluydu. İlk devre ilk beşe, ikinci devre düşmemeye oynayan Cavcav'ın askerleriydiler.

Sonra ne olduysa oldu, önce gençlik gitti elden. Takıma doymuş adamlar doluştu. Tok, doymaktan ne anlar? Balık sürüsü gibi yediler.

Kulübü.

Bundan maalesef, "cep telefonlarının ekranında İstanbul kulübü amblemi olan" yöneticiler de nasiplenmedi değil. Gençlerbirliği, silkelenemedi. Silkeletmediler.

İşte Soner, böyle bir ortamın kurtuluş anahtarı olarak ağır mağlubiyet bataklığında bir nilüfer gibi su yüzüne çıktı. 5-1'lik mağlubiyette skoru eşitleyen golü atan Soner'in ilk golü bu değil.

Soner 1991 doğumlu bir "genç". Gençlerbirliği PAF çıkışlı olup, geçen yıl Bank Asya 1. Lig'de Hacettepe stajı yapıp geri döndü. PAF'larda yıllardır gol atan Soner, ilk Süper Lig golünü 1-1 biten Sivasspor maçında attı. İkinci golü ise bu hafta Bursaspor karşısında geldi...

Attığı golde sol ayağını kullanma şekline bakılırsa vuruş ustalığına kavuşması takdirinde özlenen Gençlerbirliği kimliğini doğuracak olan isimlerden birisi olduğu anlaşılır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder