21 Mayıs 2012 Pazartesi

Rakibimizi tanıyalım; Bozüyükspor.

       *En baştan söyleyim, maçın favorisi Bozüyükspor.
       *Bilecik ilçesi Bozüyük'ün takımı Bozüyükspor'u bu sene sadece Şanlıurfaspor'la kendi evlerinde yaptıkları ve 1-1 biten maçta televizyondan izleme şansım oldu.İyi oynamamışlardı o maç.Şanlıurfaspor 1-0 öndeyken birçok net gol pozisyonundan yararlanamamıştı. Son dakikalarda kullanılan serbest vuruşta kafayla topu ağlara göndermişler ve maç 1-1 sona ermişti.O maçı kazanmış olsalar, şampiyonluk yarışından kopmamış olacaklardı. 
       ARTILARI
       *Bozüyükspor'un kadrosu belki de bu ligin en iyi 2-3 kadrosundan biri. Tam bir iç saha takımı. İçerde oynadıkları 16 maçta 13 galibiyet 3 beraberlik almışlar ve yenilmemişler ki bu istatistiği bu yıl Avrupa'da sadece 3 takım yakalayabilmiş. (Manchester City, Benfica ve Bozüyükspor) Kadrolarına bakınca gözüme ilk çarpan tecrübeli golcü Okan Öztürk oldu. Bu sezonda yine gollerine devam etmiş ve Bozüyük formasıyla 11 gol atmış. Eskişehirspor'dan kiraladıkları 19 yaşındaki Mikail Albayrak'ta Bozüyük formasıyla kendini göstermiş ve 10 gol atmış. Bu yıl Süper Lige geri dönüş yapacaktır.Diğer önemli futbolcusu ise Ahmet Kuru. Süper Lig'de Antalyaspor ve Bank Asya'da Orduspor formasıyla yer almış 30 yaşındaki Ahmet Kuru'nun bu sezon Bozüyük formasıyla 10 golü bulunuyor. Yani Bozüyük'te golleri, bizde olduğu gibi sadece bir isim değil de farklı farklı isimler atıyor. Play-off stresini ve ağırlığını kaldırabilecek futbolcu sayıları bizden daha fazla.
        
        EKSİLERİ
        *Bozüyükspor'un deplasman performansı önemli aslında. Çünkü maçlar Denizli'de oynanacak. Bozüyükspor'un deplasman performansı 7 galibiyet 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet şeklinde. Dış sahada ilginç sonuçlar almışlar. Örneğin seyircisiz maçta Şanlıurfaspor'u 4-1 mağlup eden Bozüyük, sezonun sonlarına doğru Bugsaş'a 4-1, Yeni Malatyaspor'a 4-1 mağlup olmuşlar. Deplasmanda Turgutlu, Pendik , Of, Altay gibi takımlara gol atamamışlar.-100 averajla ligi son sırada tamamlayan Kocaelispor'la 2-2 berabere kalmışlar.1-0 önde götürdükleri maçta en önemli rakipleri Balıkesirspor'a rakip 10 kişi kalmasına rağmen 2-1 mağlup olmuşlar.Yani deplasman performansları pek iç açıcı değil onlar adına.
       *Play-off lara geçilmeden önceki son 4 maçlarında 1 galibiyet alabilmişler. Pek formda girmiyorlar yani play-off a.
       *Maddi sıkıntı yaşıyorlar.
       *Son 3 deplasman karşılaşmasında da kırmızı kart görmüşler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder